Wordt de mail niet goed weergegeven? Bekijk deze nieuwsbrief in uw browser

Dinsdag 6 maart 2018 'Share' is een kwartaaluitgave van TKP Investments
tkp investments
 

 

Grote verbouwing en MiFID II

Eind vorig jaar kocht ik een prachtig huis in Groningen. Gebouwd in 1920 en sinds 1975 met veel liefde bewoond en onderhouden door de eigenaren. Eigenlijk was ik al verkocht toen ik er voor het eerst binnenstapte: prachtige ruimtes met hoge plafonds, veel licht en houten vloeren, een huis met een geweldige sfeer. Daarnaast een totaal gedateerde keuken, stokoud sanitair en schrootjes zover het oog reikte…

 lees meer 


Sustainable Development Goals: uitdagingen en kansen voor pensioenfondsen

Een pensioenfonds streeft naar een goed pensioen voor zijn deelnemers. Tegelijkertijd is een goed pensioen waardevoller in een leefbare wereld. Wereldleiders bereikten onlangs overeenstemming over concrete doelstellingen voor een betere wereld, in de vorm van 17 Sustainable Development Goals. We geloven dat er voor vrijwel ieder pensioenfonds een passende mogelijkheid is om via maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid een bijdrage te leveren aan deze SDG’s.

 lees meer 


Daling aandelenkoersen na een lange periode van rust

Na de recordhoogtes van januari hebben de wereldwijde aandelenmarkten in de eerste week van februari een sterke daling laten zien. Na een lange periode van stabiliteit, steeg de VIX-index – de graadmeter voor volatiliteit – naar niveaus vergelijkbaar met de financiële crisis van 2008. Wat was hiervan de oorzaak en betekent dit dat de zorgen over de toekomst zijn toegenomen?

 lees meer 


Balansmanagement: hoeveel illiquide beleggingen kunnen pensioenfondsen aan?

Veel pensioenfondsen hebben de omvang van hun illiquide beleggingen de afgelopen jaren verhoogd. Dit roept de vraag op hoeveel illiquide beleggingen pensioenfondsen aankunnen, zonder dat het risicoprofiel substantieel wijzigt na een financiële schok. Ons onderzoek reikt handvatten aan om deze vraag te beantwoorden. Sibrand Drijver van TKP Investments deelt de verrassende conclusies in Financial Investigator.

 lees meer 


Trek de deelnemer een maatpak aan

Pensioenfondsen moeten beter tegemoetkomen aan het verschil in risicovoorkeur bij hun deelnemers. Dat begint met het nauwkeuriger meten van de risicopreferentie. Een herverdeling van deelnemers naar risicobereidheid verkleint hun welvaartsverlies, stelt Gosse Alserda van TKP Investments. In Financial Investigator vertelt hij over zijn promotieonderzoek 'Choices in Pension Management'.

 lees meer 


Geslaagde kennisuitwisseling over ESG en energietransitie met bedrijfsleven en wetenschap

Om kennis en ideeën uit te wisselen op het gebied van maatschappelijk verantwoord beleggen, organiseerden we op 23 februari een themabijeenkomst met experts uit de academische wereld en het bedrijfsleven. Dit leidde tot een interessante dialoog over ESG-criteria en de energietransitie.

 lees meer 

Afmelden voor nieuwsbrieven | Disclaimer

-